Lianne de Witte, Edelsmid te Zeeland

Op jonge leeftijd had ik de smaak van het sieraden maken al te pakken. Ik was een jaar of acht toen ik onderaan de duinen op Dishoek aan een tafeltje ben begonnen met mijn zelf gehaakte armbandjes te verkopen. Elk jaar werden de sieraden wat ingewikkelder en al snel was ik er al over uit dat ik hier later mijn beroep van wilde maken.

In 2004 ben ik gestart met de opleiding voor Goudsmid/ondernemer in Schoonhoven. Een vierjarige opleiding waarin het vak uitgebreid wordt geleerd. Na het behalen van mijn diploma ben ik vervolgens naar Antwerpen verhuisd met als doel om in bepaalde aspecten van het vak nog meer bij te leren. Ik ben naar de avondschool gegaan, de Nijverheidsschool te Antwerpen, ik heb hier verschillende specialisatie cursussen gevolgd.

Winkel en atelier aan de Keizersdijk.

Het allermooiste van dit beroep is om je eigen ontwerpen te kunnen maken. Dus al snel ontstond de wens voor een eigen atelier met winkel. Met behulp van lieve familie en vrienden is het me gelukt om in 2010 een eigen winkel en atelier te openen aan de Keizersdijk te Goes. Aan het randje van de binnenstad heb ik nu een mooie kleine zaak, ik werk hoofdzakelijk alleen dus voor mij is deze locatie perfect. Sinds de opening werk ik veel in opdracht voor klanten, ik heb al veel mooie sieraden mogen creëren van oud goud. Ik ben gestart met enkel een zilveren collectie maar de laatste jaren heb ik de trouwringencollectie en de gouden collectie steeds meer uitgebreid. Ik probeer steeds te blijven vernieuwen en te zoeken naar sieraden die net even iets anders zijn dan de standaard.

 

Zilver

Zilveren sieraden vaak in combinatie met stenen, parels of een kleine toevoeging van goud. U vindt hier de Zeeuwse knop, organische vormen maar ook strakke vormen.

Zilver

Goud

Sieraden in geel, wit en roodgoud vaak in combinatie met een mooie edelstenen of diamant. Strakke eenvoudige sieraden maar ook sieraden met structuur en eigenheid.

Goud

Trouwringen

Hebben jullie trouwplannen? Bekijk dan snel de collectie trouwringen. De ringen worden met de hand gemaakt en geheel naar jullie smaak aangepast of ontworpen.

Trouwringen

Tweede leven

Wilt u iets nieuws laten maken van uw oude sieraden? Laat deze omsmelten of verwerken tot een nieuw mooi sieraad. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn!

Tweede leven

Openingstijden

Op dinsdag, donderdag en zaterdag:

10-17 uur geopend, tussen 12 - 12.30 even gesloten. 

Let op: dinsdag 4 juli tot en met zaterdag 15 juli gesloten wegens vakantie.

Dinsdag 18 juli weer geopend.